Sakelig informasjon fra Mosjøens kaffebord. Fredagsutgaven.

Hardt skadet av paraply

12. januar 2019 ·


Bildet tatt rett etter at paraplyen kollapset viser tydelig vekten av svampmaterialet. (Foto privat: Svanhild Trångskartoppen)

Det var under utprøving av Barthold Flåsnes siste oppfinnelse, en såkalt “Paraply-svamp” at ulykken skjedde. Produkt-tester Trygve Båtflisåsen gikk ut i regnværet og katastrofen med godt mot, nye skinnstøvler og nyvasket undertøy. I etterkant kan paraply-havarikommisjonen på Kulturverkstedet  konstatere at ved en normal-regnskur så vil egenvekten på paraplyen følge en relativt bratt vekstkurve og således ende raskt opp med en relativt høy egenvekt. Kalkyler som er utført viser at vekten på paraplyen nærmet seg 35 kg da Trygve Båtflisåsen trynet i den største vanndammen på torvet og svampen raskt absorberte et voldsomt volum med vann.

Berget liv.
Båtflisåsen berget livet grunnet en snarrådig redningsaksjon av ekspeditørene fra undertøyspesialisten Guni. Fire seriekoblede korsetter i størrelse XXL og en støvsugerslange ble benyttet under redningsarbeidet. Hvordan denne aksjonen foregikk er i skrivende stund ennå litt uklart.
Båtflisåsen er under rekonvalens med flere ribbeinsbrudd hos sin bestemor (på farsiden) i Bleikvasslia og han varsler rettslige skritt mot kommunens dårlige drenering på torvet.

Fornøyd.
Konstruktør Barthold Flåsnes sier seg fornøyd med testen da han mener at de innsamlede data helt klart oppveier personskadene. Det må tillegges at Barthold Flåsnes er en del av miljøet rundt Oppfinnerkontoret i Sjøgata og det sier jo sitt.


Illustrasjonen viser tydelig paraplyens vektøkning, medurs fra 45 kg. (Kilde 9 kaffen, Kulturverkstedet)
En komplett analyse av hendelsesforløpet vil etterhvert bli lagt ut på våre Naturvitenskapelige sider.

 

In category: